For Enden af Regnbuen

Børne- og Ungdomsudvalget i Københavns Kommune ønskede et spil, der kunne hjælpe kommunens lærere med at undervise i valg af ungdomsuddannelse.

 
04_Regnbuen_klassesaet.png
 

“Eleverne er helt vilde med spillet. De kommer og vil låne det i frikvarteret. De gider ikke flere apps. Det laver alle. Styrken ved det her spil er, at det giver dem appetit på at vide mere.”

- Naja Hutters, lærer på Skolen ved Sundet.

 
 
fly_analyse.jpg

1: Analyse

I samarbejde med KK gik vi i kast med at forstå problemet. Det blev hurtigt klart, at spillet ikke kun skulle være målrettet kommunens lærere, men i højere grad skulle hjælpe eleverne med at blive skarpere på deres kompetencer. Vi afdækkede også, at indgroede forestillinger blandt forældre fører til automatiseret pacing af de unge.

Derfor kunne vi i fælleskab præcisere opgaven: Skab et spil i øjenhøjde med de unge, der i særdeleshed kan hjælpe dem med at afklare deres kompetencer, interesser og drømme. Spillet skal samtidig hjælpe med at skabe dialog mellem lærere/UU-vejledere, de unge og deres forældre.

cirkel_spiludvikling.jpg

2: Spiludvikling

Med en skarp debrief er spiludviklingen hjulpet godt i gang. Det gav ikke mening at lave en stor tung spilkasse med tusind dimser, der nemt kan blive væk.

I stedet valgte vi at lave et hurtigt kortspil af frikvarterslængde, som visuelt er i øjenhøjde med målgruppen. Vi kreerede et inkluderende univers og en håndfuld spilpersoner, de unge kan identificere sig med.

I tæt samarbejde UU København testede vi på udvalgte skoler for at ramme så bredt som muligt.

playcircle_implementering.jpg

3: Implementering

For at ramme eleverne i øjenhøjde lavede vi en tutorial-video, hvor en del af vores fantastiske testspillere lægger stemme til spilpersonerne.

Det er en sand fornøjelse at se, hvor godt spillet er blevet modtaget. Både elever, lærere, UU-vejledere og forældre har fået et sjovt og intuitivt værktøj, der helt konkret hjælper dem med at afklare kompetencer og tale ungdomsuddannelser.

 Gennem Ild og Vand

Udsendt af Danmark skulle bruge et spil til brug i udskolingen. Spillet skal vise bredden af det arbejde,
den store gruppe tapre kvinder og mænd har udført rundt om i verdens brændpunkter siden første danske udsendelse i 1948.

Gennem_Ild_og_VandSquare_box_mockup.png
 

“Nu forstår jeg, hvad min far har lavet.”

-Lise, elev i 7. klasse

 
fly_analyse.jpg

1: Analyse

cirkel_spiludvikling.jpg

2: Spiludvikling

playcircle_implementering.jpg

3: Implementering

 

footer_03.png
 

 Skriv til os for at høre mere: asger@playcirclecph.com

Play Circle · Købmagergade 26C · 1150 København K